FN Na Homolce povede neurochirurg Šetlík

Praha – Novým ředitelem prestižní Nemocnice Na Homolce jmenoval ministr Leoš Heger (TOP 09) tamního neurochirurga Michala Šetlíka. Zvítězil ve výběrovém řízení. Dosavadní ředitel Vladimír Dbalý dnes podal do rukou ministra rezignaci. Do výběrového řízení se hlásil také, ale neuspěl.

„Na základě doporučení výběrové komise, jakožto svého poradního orgánu, se ministr rozhodl jmenovat do funkce ředitele pražské Nemocnice Na Homolce primáře tamní neurochirurgie Michala Šetlíka. Do funkce jej uvede 19. března 2012,“ sdělil mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.

Nově jmenovaný ředitel bude podle mluvčího mít za úkol především udržet a dále šířit dobré jméno nemocnice známé špičkovou kvalitou péče a udržet ekonomickou stabilitu i ziskové hospodaření nemocnice. Zaměří se zejména na nosné programy, kterými jsou léčba nemocí kardiovaskulárních a neurologicko-neurochirurgické povahy.

„Věřím, že (Šetlík) velkou měrou přispěje k udržení vynikajících hospodářských výsledků nemocnice i k jejímu dalšímu rozvoji ku prospěchu pacientů,“ napsal Heger na webu ministerstva.

Michal Šetlík (1954) vystudoval lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. V letech 1980 až 1983 pracoval na neurochirurgickém oddělení Krajské nemocnice v Ostravě. Před nástupem na neurochirurgické oddělení Nemocnice Na Homolce působil na neurochirurgické klinice pražské Ústřední vojenské nemocnice. Lékařským oborem Šetlíka je neurochirurgie - je specialistou na cévní neurochirurgii a chirurgii base lební.

Vydáno pod