Meteohoupačka – od středy ochlazení i sníh

Praha - Téměř letní počasí se skoro dvacítkami na teploměru vydrží do středy, pak se výrazně ochladí a nebe se zatáhne. O víkendu může dokonce nasněžit, rtuť klesne na šest stupňů Celsia. Podle meteorologa Františka Šopka bylo totiž počasí posledních dnů nadprůměrně teplé, teploty se pohybovaly čtyři až pět stupňů nad normálem.

Ještě v úterý se budou denní maxima pohybovat mezi 15 až 19 stupni, ve středu se dokonce mohou vyhoupnout až na 21 stupňů. Příjemné počasí začátku jara doplní slunečná obloha. V noci by mělo být podle předpovědí do pěti stupňů nad nulou. „Od čtvrtka očekáváme velkou oblačnost, občas se srážkami a citelným ochlazením, které se projeví nejvíce o víkendu, kdy odpolední teploty na řadě míst ČR nedosáhnou ani deseti stupňů Celsia,“ uvedl Šopko.

Nejvyšší denní teploty klesnou na 11 až 15 stupňů, o víkendu na 6 až 11 stupňů. Na přelom března a dubna také meteorologové hlásí „proměnlivou, převážně velkou oblačnost s četnými přeháňkami, od středních poloh sněhovými“. V noci klesnou teploty až na dva stupně pod nulou. Pranostika na poslední březnový den, která říká O svaté Balbíně je už u nás po zimě, se tak letos zřejmě nenaplní.