Nic si nepamatuji, tvrdí matka obžalovaná z vraždy 4 dětí

Hradec Králové - Žena, která loni v září v obci Široký Důl na Svitavsku podle obžaloby zavraždila své čtyři děti, dnes před hradeckým soudem řekla, že si nic nepamatuje. O celé tragédii se podle svých slov dozvěděla až ze spisu. Tragédie se stala v loni v Širokém Dole na Svitavsku, matka se pak vzápětí pokusila o sebevraždu. Podle znalců, kteří zkoumali duševní zdraví obžalované, je žena trestně odpovědná.

„Já vůbec nevím, pro mě to je neskutečné a nepochopitelné, nedovedu si představit, že bych někdy někomu ublížila, natož děckám,“ uvedla. Před soudem prohlásila, že si ze svého života vybavuje pouze útržky vzpomínek, například na taneční. Na dotaz soudce, zda si pamatuje na své děti či na svého partnera, odpověděla, že si na nic nevzpomíná.

Policie již dříve uvedla, že podle znalců je obžalovaná trestně odpovědná. Pokud bude žena uznána vinnou, hrozí jí až výjimečný trest vězení. Hlavní líčení je nařízené s přestávkami až do 11. května.

Podle obžaloby žena 2. září 2011 napadla v rodinném domě postupně své čtyři děti ve věku od dvou měsíců do osmi let. Tři děti ubodala, čtvrté udusila. Následně se pokusila spáchat sebevraždu. Zachránili ji policisté, které o tragédii informoval ženin druh.

Vydáno pod