Čarodějnice snad neproprší, slibují meteorologové

Praha – Podle dlouhodobé předpovědi ČHMÚ nás v příštích 30 dnech čeká deštivé počasí, vyjasnit by se mělo jen koncem dubna. V posledních aprílových dnech se také oteplí až na 26 stupňů, teploty kolem 20 stupňů budou panovat i v květnu. Celkově má být počasí teplotně i srážkově průměrné.

Nestálé a pošmourné počasí vydrží po většinu příštího týdne. Meteorologové hlásí oblačno až polojasno, místy může zapršet nebo se vyskytnout bouřka. Denní maxima nepřekročí deset až 16 stupňů Celsia, v noci se pak může ochladit na pouhý jeden stupeň. Příjemné jarní počasí přijde až na závěr dubna, v období kolem čarodějnic má být skoro jasno s teplotami mezi 20 až 26 stupni.   

Máj ovšem opět přinese uplakané nebe. „Velká oblačnost, po většinu dní se vyskytnou přeháňky, místy i bouřky,“ předpovídá ČHMÚ na první květnovou dekádu. Přes den se rtuť teploměru vyšplhá až na 24 stupňů, postupně se ale mírně ochladí na 15 až 21 stupňů. Noční teploty budou mezi třemi až devíti stupni, zpočátku může být po západu slunce až 13 stupňů. 

Slunce nepřinese ani období od 11. do 20. května. Podle meteorologů bude přetrvávat velká oblačnost s deštěm a místy i bouřkam, přechodně může být i polojasno. Teploty nicméně zůstanou jarní, přes den bude do 21 stupňů, při zmenšené oblačnosti až do 25 stupňů. Na noc klesne teplota na 11 až pět stupňů.

Vydáno pod