Fyzioterapeut Pavel Kolář otevřel Centrum pohybové medicíny

Praha – Pavel Kolář přes dvacet let pečuje o zdraví tenisových hvězd, léčil několik špičkových sportovců i Václava Havla. Nyní se uznávaný fyzioterapeut své letité zkušenosti rozhodl zúročit a v Praze v pátek otevřel vlastní kliniku zaměřenou výhradně na léčbu pohybového aparátu.

„My jsme dali dohromady a integrovali to, co poskytují v dílčích možnostech jednotlivé různé odbornosti,“ popisuje přední český fyzioterapeut Pavel Kolář, mezi jehož pacienty patří například i profesionální tenistka a členka české fedcupové reprezentace Lucie Hradecká. Ta nedá na péči fyzioterapeuta Pavla Koláře dopustit. 

Hradecká tak byla jednou z prvních pacientek nového centra pohybové medicíny, unikátního pracoviště, které podle známého specialisty v Česku nemá obdoby. Pacienti totiž už nemusejí absolvovat mnohdy časově náročné kolečko návštěv na různých klinikách, veškerou péči o pohybový aparát mají pod jednou střechou.

Tým více jak třiceti specialistů z nejrůznějších oborů tak díky komplexnímu vyšetření ušije pohybovou terapii přímo na míru. A ačkoliv tři sta milionů do stavby kliniky investoval známý podnikatel a miliardář Andrej Babiš, centrum by podle něj i Koláře rozhodně nemělo být pouze pro léčbu vyvolených. „To centrum je otevřené pro všechny pacienty. Pojišťovny celkem pochopily koncepci tohoto zařízení, takže ta péče je hrazena plně pojišťovnou,“ konstatuje Kovář.

Reportáž Lenky Drmotové (zdroj: ČT24)