Česko zasáhnou bouřky s kroupami

Praha - Dnes odpoledne a večer zasáhnou Česko ojedinělé silné bouřky s kroupami a přívalovými srážkami. Déšť by mohl rozvodnit malé toky a zatopit sklepy. Díky srážkám klesne riziko požárů, před kterými varovali meteorologové v předchozích dnech. Výstraha před bouřkami platí do dnešních 23:00, a to pro všechny kraje s výjimkou Karlovarského, Plzeňského a Jihočeského. Podle meteorologů by při bouřkách mohlo místy napršet až 30 milimetrů vody za hodinu.

Přes Česko postupuje studená fronta zvolna k severovýchodu. Teploty se dnes budou pohybovat mezi 19 až 23 stupni Celsia, na východě území kolem 25 stupňů, v 1 000 m na horách kolem 15 stupňů.

V pátek bude počasí ovlivňovat jižní okraj tlakové níže se středem nad jižní Skandinávií. V Čechách bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky, k večeru ubývání oblačnosti. Na Moravě a ve Slezsku oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami, místy bouřky, odpoledne od jihozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty budou podobné těm dnešním - opět 19 až 23 stupňů, na horách pak kolem 15 stupňů. 

Předpověd počasí (zdroj: ČT24)