Zbitý chlapec z Břeclavi údajně změnil výpověď

Praha - Patnáctiletý chlapec, jehož v polovině dubna brutálně zbili v Břeclavi tři muži, podle serveru iDnes.cz změnil výpověď. Důvodem útoku prý mohla být marihuana, kterou sám prodával, uvedl dnes server. Novinky.cz však přišly s vyjádřením chlapce, ve kterém změnu výpovědi jednoznačně odmítá. Chlapec původně vypovídal, že po něm trojice mužů, údajně Romů, chtěla cigaretu. Když ji neměl, zbila jej. Při útoku přišel o ledvinu.

Napadený mladík původně vypovídal, že po něm trojice mužů, údajně Romů, chtěla cigaretu. Protože ji neměl, zbili jej. Server iDnes.cz ale dnes uvedl, že chlapec údajně prodával marihuanu. Jeho zákazníci s ní nebyli spokojeni, a proto ho prý zbili. „Opravdu netuším, kde se tato informace vzala. Rozhodně nezměnil výpověď. Pro nás oba je zpráva o prodeji marihuany velkým překvapením,“ uvedla dnes chlapcova matka. Ani on změnu výpovědi nepřipouští. "Žádnou výpověď jsem nezměnil. Co jsem řekl policii a koho jsem viděl, to snad vím nejlépe já,“ řekl dnes Právu.

Policie se zatím k novému vývoji v kauze nevyjádřila. Vyšetřování stále pokračuje, jeho dílčí výsledky nechtějí kriminalisté komentovat.

Chlapec po konfliktu s třemi muži utržil závažná a rozsáhlá zranění. Po převozu do nemocnice musel být operován. Jednu ledvinu měl tak poškozenou, že ji museli chirurgové odebrat. Měl poraněná játra a slezinu. V nemocnici strávil dva týdny.

V souvislosti s jeho napadením vzniklo v Břeclavi napětí mezi jeho obyvateli. Ve městě se uskutečnila demonstrace za účasti asi 2 000 lidí. Při protestu si stěžovali na soužití s tamními Romy, žádali, aby radnice zlepšila bezpečnost obyvatel města.

Vydáno pod