Zájezd po stopách Davida Ratha v Hostivici

Hostivice – Kauza bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha vede mimo jiné i k velkému zájmu médií o Hostivici, kde Rath bydlí. Do hledáčku si je vzala i cestovní kancelář Corrupt Tour, která tam uspořádala zájezd. Cesta do Hostivice se stala součástí jejího programu nazvaného Tři pražská nej.

Výlet se společností Corrupt Tour si předplatila asi dvacítka turistů. Cesta po korupčních památkách pod názvem Tři pražská nej začíná před jednou z budov pražského magistrátu –Škodův palác. Podle ředitele cestovní agentury Petra Šourka má palác velmi zajímavý nájem. Cesta pak pokračuje k tunelu Blanka, kde si návštěvníci můžou prohlédnout staveniště a hlavně informační centrum. Potom už autobus míří přímo k hlavnímu cíli výletu - do Hostivice. 

Hostivice, kam se David Rath přistěhoval před deseti lety, získala během jeho působení ve funkci hejtmana na dotacích 75 milionů korun. Prohlídka přivádí výletníky k opravené škole, nově zbudované kašně nebo ke rekonstruovanému gymnáziu. Právě zakázku na jeho opravu prověřuje policie. Na závěr mohli účastníci výletu vyhrát při losování z vinných krabic láhev korupčního vína.

Reportáž Antonína Šimůnka (zdroj: ČT24)