Muž přiměl matky k focení jejich obnažených dětí, které pak osahával

Tábor - Policisté zadrželi třiatřicetiletého muže z Táborska, který podle nich od roku 2009 osahával, natáčel a fotil obnažené děti ve věku od čtyř do čtrnácti let. Většinou přes internet se seznamoval s matkami dětí a pod různými záminkami pak zůstával s jejich dcerami a syny o samotě. Obviněný je ve vazbě, hrozí mu až dvanáctiletý trest. Policie zároveň žádá všechny, které muž oslovil, aby se přihlásily táborským kriminalistům na telefonní lince 974 238 611, případně zavolali na linku 158.

Podle policejního mluvčího Miroslava Doubka se muž s matkami dětí seznamoval většinou přes internet. Pod lživou legendou, a mnohdy i za úplatu, je pak přiměl k tomu, aby svolily k focení svých nezletilých dětí. „Nejčastěji používal dvě legendy,“ uvedl policejní mluvčí. Podle jedné tvrdil, že je studentem vysoké školy a připravuje seminární práci na téma problematiky sexuálního vývoje dětí. Ve druhém případě pak údajně předstíral, že připravuje pro svou známou katalog pro prodejnu s dětským spodním prádlem. K doložení legendy s sebou vozil i spodní prádlo, do kterého pak děti převlékal.

Schůzky si podle policie domlouval do bytů oslovených žen, někdy i do přírody, například k rybníku. „V jednom již ze zadokumentovaných případů pro usnadnění svého počínání namíchal zúčastněným ženám do pití prášky na spaní… V obou případech byl s dětmi o samotě. Osahával je, fotil a natáčel na mobilní telefon,“ dodal mluvčí s tím, že se muž činů dopouštěl na území celého Jihočeského kraje, případně i jinde po republice.

Policie u muže objevila fotografie a videozáznamy obnažených dětí. „Ne všechny záznamy se kriminalistům podařilo ztotožnit. Proto žádáme všechny, které tento muž oslovil, aby se ohlásili na policii,“ uvedl Doubek. Obviněný muž je atraktivního vzhledu, svalnaté, 180 centimetrů vysoké, sportovní postavy. Pleť má opálenou ze solária a velmi krátce střižené vlasy, mnohdy měl hlavu zcela vyholenou. Vousy míval upravené do bradky či pouze tenké svislé linky uprostřed brady. Na schůzky jezdil osobním vozidlem značky Škoda Superb tmavé barvy.