Policie v Praze zatkla metalového zpěváka kvůli smrti fanouška

Praha - Policie včera na pražském letišti zatkla zpěváka americké metalové kapely Lamb of God Randyho Blythea.  Kriminalisté ho obvinili z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. Blythe se totiž před dvěma roky na pražském koncertě údajně popral s jedním z fanoušků, který následně zemřel. Podle policejní mluvčí Evy Kropáčové byl zpěvák umístěn v policejní cele a čeká se, zda bude umístěn do vazby. Skupina kvůli zadržení zpěváka musela odvolat koncert v klubu Rock Café.

Policisté zpěváka zadrželi na letišti ihned po příletu, obvinili jej z ublížení na zdraví s následkem smrti. Hrozí mu až desetileté vězení. Zda zpěvák o smrti muže nebo vyšetřování věděl, není jasné.

Důvodem stíhání je podle médií incident z května 2010, kdy se zpěvák v pražském klubu Abaton popral s jedním z fanoušků, který za ním vylezl na pódium. Muž, který později zemřel, nebyl podle deníku Mladá fronta DNES (MfD) opilý ani pod vlivem drog.

Lamb of God se svým syrovým a agresivním metalem jsou jednou z hlavních tváří takzvané nové vlny amerického metalu. Debutové album Burn The Priest vydali v roce 1999 a definitivně prorazili albem As The Palaces Burn, které zvítězilo v různých hudebních magazínech v kategorii album roku, čímž kapela vstoupila do pomyslné metalové první ligy.