Dálnice D5 je u Berouna po nehodě kamionu částečně průjezdná

Beroun - Nehoda rumunského kamionu blokovala šest hodin provoz na plzeňské dálnici u Berouna ve směru na Rozvadov. Řidič zranění neutrpěl, spolujezdkyni odvezla záchranná služba do nemocnice. Z převráceného nákladního auta se vysypaly převážené autosoučástky a vytekla nafta. Řidiči tak museli celé odpoledne počítat s dlouhými kolonami. Dopravu se tam před půl šestou podařilo ve směru na Rozvadov obnovit v jednom jízdním pruhu a toto omezení zde potrvá asi do rána.

Havárie se stala před polednem na 17. kilometru na mostě nad řekou. Podle vyšetřovatelů k nehodě došlo tak, že kamion převážel špatně upevněný náklad. Těžké bedny s kovovými autosoučástkami se při předjíždění jiného kamionu uvolnily a rozhoupaly návěs, který se pak překlopil na svodidla. Auto se pak dostalo do smyku a převrátilo se na pravý bok. Při nárazu vypadly na dálnici a cyklostezku kovové autodíly.

Z nádrží auta uniklo asi 50 litrů nafty, které se podařilo zachytit, do řeky se nedostaly. Dalších 600 litrů v nádržích zůstalo, uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

„Na místě se jezdí jen jedním pruhem, ve kterém je stanovena maximální rychlost 60 kilometrů v hodině. Situace potrvá do časných ranních hodin. Teprve ráno se rozhodne, jak budou opravena proražená svodidla,“ upřesnila mluvčí berounských policistů Lenka Uriánková.