Na Velehradě začínají Dny lidí dobré vůle

Velehrad – Poutní místo Velehrad hostí jednu z největších církevních událostí v zemi, Dny lidí dobré vůle. Na místo míří každý rok desítky tisíc poutníků. Akce, která je oslavou příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje, potrvá do čtvrtka, kdy vyvrcholí národní poutí a bohoslužbou.

Letošní 13. ročník slibuje osvědčené aktivity nejen pro věřící. Připraven je například fotografický workshop, soutěž ve fotbalových dovednostech pod záštitou Antonína Panenky i zábavný program pro děti plný her či pohádek. Tradiční akcí je také ruční přepisování bible nebo setkání vozíčkářů - dnes se jich na Velehradě sešlo asi 110.

„Naším cílem bylo oslovit všechny neziskové organizace, všechny lidi, kteří dělají něco dobrého pro druhé, aby se zde mohli prezentovat. Aby v podstatě ten Velehrad se stal takovou platformou všeho dobrého, co se v naší zemi děje,“ vysvětluje organizátor akce Josef Kořenek.    

Dnešní program vyvrcholí Večerem lidí dobré vůle. Na charitativním koncertu vystoupí mimo jiné zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů s Jiřím Pavlicou a Hradišťanem, kteří si už společně zahráli na konci května ve Vatikánu. Koncert nabídne v přímém přenosu také ČT2 od 20:00.

Vstup Josefa Kvasničky (zdroj: ČT24)
Vydáno pod