BESIP se vrací k osvědčené kampani Nemyslíš, zaplatíš!

Praha – Organizace BESIP definitivně zastavuje čtyři kontroverzní projekty za desítky milionů korun. Jde např. o stavění pomníků jako výstraha pro agresivní řidiče nebo projekt, který měl napravit vybodované šoféry tím, že dostanou šanci rok jezdit pod dozorem. Nový šéf Roman Budský chce místo toho už v září odstartovat vlastní kampaně a vrátí se i osvědčená Nemyslíš, zaplatíš!

V křesle ředitele BESIPu se za rok a půl vystřídali tři ředitelé, k dispozici měli okolo sta milionů. Žádná velká kampaň nevznikala a tak jen měnili třeba logo, rušili osvědčené kampaně a vytvářeli projekty, které dopravní odborníky spíše zaskočily.

Mezi nimi náprava vybodovaných řidičů, kdy by si řidič do auta koupil krabičku kontrolující jeho rychlost. S tou by rok jezdil, a pokud by neudělal žádný přestupek, tři body by se mu odečetly. Podle nového šéfa Romana Budského ale nezjišťuje alkohol za volantem nebo používání bezpečnostních pásů.

Ředitelé BESIPu
Zdroj: ČT24

BESIP se proto raději vrátí k osvědčené kampani Nemyslíš, zaplatíš! Za sedm milionů má vzniknout pět nových spotů. „Budeme mířit tentokrát spíš na emoce, bez toho, abychom ukazovali drastické záběry,“ říká Budský. Inspirací je francouzská kampaň, která zachycuje reakce lidí ve chvíli, kdy se dozví, že jejich blízký zahynul při nehodě. 

BESIP cílí i na motorkáře. Dvě stě jich získá kurz bezpečné jízdy, pokud budou správně odpovídat na otázky v novinách a na stránkách BESIPu. Součástí kampaní BESIPu bude i nový web nebo servis pro školy. Za šest projektů, které chce spustit od září, BESIP zaplatí zhruba 40 milionů.

Reportáž Richarda Samka (zdroj: ČT24)