Víkend ve znamení nehod, zemřelo už deset lidí

Praha - Osm lidských životů si podle předběžných policejních statistik vyžádaly nehody, které se v sobotu staly v Česku. V noci na sobotu navíc zemřela dvacetiletá žena při nárazu auta do stromu. Letos je to tak zatím nejvyšší počet zemřelých na silnicích za den. Další člověk zahynul dnes, víkendová bilance s devíti oběťmi je tak už podruhé nejhorší od počátku roku. Stejně tragický byl víkend 23. a 24. června. Při haváriích zemřeli většinou mladí lidé.

Poslední tragická nehoda se stala dnes zhruba dvě hodiny po půlnoci v Žehušicích na Kutnohorsku. Devětadvacetiletý motorkář tam nezvládl rychlou jízdu po mokré silnici a narazil do betonové podezdívky plotu. Na místě podlehl vážným zraněním. Nejvíce lidí v sobotu zemřelo v Jihočeském kraji. Mezi nimi i tři mladíci, kteří nepřežili náraz auta do stromu. Všem ve voze bylo kolem dvaceti let. 

Další tři lidé zahynuli v tentýž den na silnicích Středočeského kraje a jeden člověk v Královéhradeckém kraji. Jednou z obětí byla sedmiletá dívka, která spolu se svým pětatřicetiletým otcem - řidičem zemřela při srážce tří aut na hlavním tahu mezi Prahou a Táborem u Radošovic na Benešovsku. Další čtyřiadvacetiletý řidič osobního auta zemřel po nárazu do stromu u Milešova na Příbramsku. V noci na sobotu byl v Chyškách na Písecku osudný náraz auta do stromu dvacetileté ženě. 

U Čestic na Rychnovsku v noci na sobotu srazila dodávka sedmašedesátiletého muže, který přejížděl na neosvětleném kole kolmo přes silnici. Na místě byl mrtvý.

Černý víkend na českých silnicích (zdroj: ČT24)