Problémy s registrem stály křeslo další úřednici ministerstva

Praha – Potíže s registrem vozidel znamenají konec pro vedoucí oddělení správy registru vozidel Evu Zlámalovou na ministerstvu dopravy. Podle serveru Novinky.cz se tak stalo kvůli špatné komunikaci odboru právě při problémech s registrem. Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) už dříve kvůli registru odvolal šéfa úseku silniční dopravy Karla Pešku. Dalším pěti vedoucím, včetně Zlámalové, sebral osobní ohodnocení.

Další den, kdy registr vozidel nefungoval na sto procent. Nejdříve půlhodinový výpadek postihl Brno, pak si systém svou slabou chvilku vybral v Kladně. Vše nakonec vyústilo v krok ministerstva dopravy, kdy odvolalo Evu Zlámalovou - šéfku oddělení, které mělo zavádění registru vozidel na starosti.

Jakub Žižka, mluvčí ministerstva dopravy:

„Důvodem bylo, že ze strany tohoto oddělení bylo podceněno školení odpovědných pracovníků na přepážkách v jednotlivých obcích a dále nebylo ministerstvo dopravy spokojeno s přístupem a řešením problémů v průběhu krizových momentů.“

Registr vozidel se s problémy potýká již od svého spuštění 9. července. Systém pro nový registr stál 37 milionů korun a pro ministerstvo dopravy ho vyvíjela firma ATS-Telcom Praha. Dalších 32,4 milionu korun má ministerstvo zaplatit za provoz registru, obnos ale může být snížen o sankce za nefunkčnost systému, který provázejí vážné problémy třetí týden od uvedení do provozu. Starý registr do konce června provozovalo ministerstvo vnitra.

Skončila šéfka správy registru Eva Zlámalová (zdroj: ČT24)
Vydáno pod