Senátoři ČSSD zrušili Drymlovi členství v klubu

Praha - Senátorský klub ČSSD ukončil členství svého dosavadního kolegy senátora Vladimíra Drymla, který přestoupil z ČSSD do Strany práv občanů ZEMANOVCŮ (SPOZ). Současně s tím rezignovali na své členství v klubu senátorka Jiřina Rippelová a Miroslav Krejča.

Rippelová opustila ČSSD a v podzimních senátních volbách již bude kandidovat také za SPOZ. Bude zároveň za tuto stranu kandidovat i v krajských volbách. Senátor Krejča z ČSSD kvůli rozporům s regionální organizací strany vystoupil už loni v říjnu a nedávno přijal nabídku být jihočeským krajským lídrem SNK-ED.

„Kolegyně Rippelová a Krejča podali rezignaci, klub vyslovil ukončení členství kolegy Drymla v klubu,“ řekl předseda klubu Petr Vícha. Odchodem tří členů klub ČSSD ztratil nadpoloviční většinu v Senátu. „Všichni tři deklarovali, že nadále budou hlasovat za program, za který kandidovali,“ ujistil Vícha. Nikdo z nich tak podle něj nepodpoří například církevní restituce. „Rozešli jsme se, dá se říci, v dobrém, ale z technických důvodů, protože kandidují za jinou stranu, tak nemůžou být v našem klubu,“ podotkl.

Jak dodal, pozice dotyčných senátorů už se měnit nebudou. Zůstanou jim jejich místa v lavicích i senátorské kanceláře.

Vydáno pod