Bradáčová podala žalobu na svou podřízenou

Praha - Nová pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová žaluje svou podřízenou Petru Pavlánovou. Bradáčová podala k Nejvyššímu správnímu soudu kárnou žalobu, ve které ji viní z nečinnosti a závažných průtahů. V jakých konkrétních kauzách měla Petra Pavlánová chybovat, ale upřesnit nechce.

Bradáčová podala kárnou žalobu už deset dní po nástupu do funkce. „To pochybení, které kladu dotyčnému státnímu zástupci za vinu, je naprostá nečinnost, to znamená ignorance veškerých dozorových povinností,“ vysvětluje Bradáčová.

Česká televize zjistila, že Bradáčová si u Nejvyššího správního soudu oficiálně stěžuje na podřízenou žalobkyni Petru Pavlánovou. „Vím, že paní vrchní státní zástupkyně na mě kárnou žalobu podala. Vzhledem k tomu, že jsem nebyla seznámena s obsahem žaloby, tak se k tomu nemohu vyjádřit,“ řekla ČT Pavlánová.

Konkrétní kauzy, ve kterých měla Petra Pavlánová údajně ignorovat své povinnosti, ale pražská Vrchní žalobkyně upřesnit nechce: „Jedná se o věci, které jsou živé. Nemohu o nich informovat.“

Petra Pavlánová má na stole některé případy spojované s Radovanem Krejčířem. V minulosti řešila taky například kauzu bývalé šéfky České konsolidační agentury Radky Kafkové. Kárnou žalobu začal Nejvyšší správní soud teprve zpracovávat. Rozhodnutí by mělo padnout v následujícím půlroce.

Reportáž Terezy Kručinské (zdroj: ČT24)
Vydáno pod