Méně zadlužování, více investic. ODS zahájila předvolební kampaň

Mladá Boleslav - ODS zahájila kampaň před podzimními krajskými a senátními volbami pod heslem Šance pro zodpovědné. Místo zadlužování krajů a populismu levice nabízí voličům rozpočtovou odpovědnost, podporu podnikatelů a více investic, prohlásil při dnešním startu kampaně v Mladé Boleslavi předseda ODS Petr Nečas. Odmítl názor ČSSD, že volby jsou referendem o pravicové vládě.

„Krajské a senátní volby budou střetem odpovědné politiky s populismem,“ řekl Nečas. Sociální demokraté podle něj populisticky zatahují do kampaně celostátní témata, jako jsou církevní restituce a valorizace důchodů. Snaží se tím prý zakrýt špatné vládnutí v krajích, papalášskou politiku a korupci, jejichž symbolem je kauza někdejšího hejtmana ČSSD Davida Ratha. 

Občanští demokraté chtějí snížit výdaje krajů až o pět procent, omezit jejich provozní výdaje a zvýšit investice do infrastruktury. Plánují také převod krajských nemocnic na akciové společnosti, což by prý mělo umožnit jejich samofinancování. Kvůli snižujícímu se počtu žáků by podle ODS mělo pokračovat i rušení některých škol, ovšem s maximální citlivostí, podotkl premiér. 

Občanští demokraté si podobně jako TOP 09 ke startu volební kampaně vybrali Středočeský kraj, kde ČSSD výrazně oslabila korupční kauza někdejšího hejtmana Davida Ratha. Umístěním volební konference do Mladé Boleslavi se také snaží podpořit svého krajského lídra a mladoboleslavského primátora Raduana Nwelatiho. 

Vydáno pod