Seniorka dostala za vraždu a pokus o ni 30 let vězení

Hradec Králové - Hradecký krajský soud poslal na 30 let do vězení důchodkyni Marii Panskou za vraždu a pokus o ni. Podle spisu seniorka loni v srpnu zavraždila v pečovatelském domě v Ledči nad Sázavou 76letou důchodkyni. V říjnu se pak v Tmáni na Berounsku pokusila o další vraždu. Žena se před soudem přiznala k prvnímu útoku, v druhém případě se údajně jen bránila. Soudu také řekla, že svých činů lituje.

Podle obžaloby Panská loni v srpnu napadla svou bývalou kolegyni z nemocnice pěstmi a poté ji udeřila nezjištěným tupým předmětem. Panská přiznala, že důchodkyni navštívila. „Celou dobu se vytahovala a vychloubala, co všechno dětem pořídila. Viděla jsem skleněnou vázu, nedalo se to vydržet. Chtěla jsem jen, aby bylo ticho,“ řekla žena, která poškozenou podle svých slov dvakrát udeřila do hlavy a poté z bytu odešla.

V říjnu podle spisu Panská napadla další seniorku. Zaútočila na ni kovovou tyčí a začala ji dusit. Napadená se bránila a podařilo se jí zavolat sousedky. Panská se hájila, že ženě přinesla moučník, a když odcházela z bytu, žena ji údajně udeřila do hlavy kovovou tyčí. „Podařilo se mi jí tu tyč vyrvat a dvakrát jsem ji udeřila do hlavy. Nedokážu si to celé vysvětlit, nevím, proč mě napadla,“ tvrdila Panská.