Síly ODS a ČSSD v Jihočeském kraji vyrovnané

České Budějovice - V Jihočeském kraji jsou podle průzkumu pro Otázky Václava Moravce Speciál síly ODS a ČSSD vyrovnané. Obě strany podporuje 21 procent voličů. Na třetím místě se umístili komunisté (17,5 procent), s odstupem následuje TOP 09 a Starostové (10 procent).

Sběr dat proběhl v období od 14. do 16. září 2012. Výzkumu se zúčastnilo 1 048 respondentů. Statistická chyba se u jednotlivých politických stran pohybuje v rozpětí od ± 1,2 procenta do ± 3,5 procenta.

Šestici, která zasedne v předvolebním studiu Otázek Václava Moravce Speciál, doplní Jihočeši 2012 (hlas by jim dalo 9 procent voličů) a lidovci (6,5 procent).

Sedmou příčku obsadila Strana zelených s podporou 3 procent voličů. Další tři subjekty by volilo shodně 2,5 procenta lidí: Českou pirátskou stranu, Věci veřejné a SPOZ. Dvouprocentní podporu má také Dělnická strana sociální spravedlnosti.

Do volebního studia OVM Speciál byli pozváni:

Zdeněk Bezecný (TOP 09 a Starostové)

Petr Braný (KSČM)

Zdeněk Dvořák (KDU-ČSL)

Tomáš Jirsa (ODS)

Luboš Průša (Jihočeši 2012)

Jiří Zimola (ČSSD)

Přímý přenos z Českých Budějovic začíná ve čtvrtek 20. září od 21:00 večer na ČT24.

Ve studiu mají své místo i diváci, přihlásit se do studia mohou prostřednictvím následujícího formuláře. Do vysílání se mohou diváci zapojit i přímo se svými náměty - stačí jen na volebních stránkách vyplnit formulář „Vaše volba“.