Voliči v Ústeckém kraji favorizují KSČM

Ústí nad Labem – V Ústeckém kraji má největší podporu Komunistická strana Čech a Moravy. Podle volebního modelu exkluzivního průzkumu pro Otázky Václava Moravce Speciál agentur SC&C a STEM/MARK ji podporuje 22 procent voličů. Až na druhém místě skončila v jiných krajích favorizovaná sociální demokracie (20,5 procenta), vládní ODS a TOP 09 posbíraly 14,5 procenta, respektive 5,5 procenta hlasů.

Sběr dat proběhl v období od 20. do 22. září 2012. Výzkumu se zúčastnilo 1 070 respondentů. Statistická chyba se u jednotlivých politických stran pohybuje v rozpětí od ± 1,2% do ± 3,8%.

Ve studiu OVM zasedne také strana Severočeši.cz, kterou podporuje 11,5 procent voličů a Dělnická strana sociální spravedlnosti s podporou čtyř procent dotázaných.

Sedmou nejsilnější stranu regionu představují Národní socialisté - LEV 21 s podporou 3 procent dotázaných následovaní se shodným ziskem 2,5 procenta hlasů: Hnutí PRO! Kraj, Občané městu, město občanům, Strana práv občanů ZEMANOVCI, Nespokojení občané! a Svobodní. Na dvouprocentní hranici stojí Česká pirátská strana a Strana soukromníků ČR.

Do volebního studia OVM Speciál byli pozváni:

Oldřich Bubeníček (KSČM)
Karola Haasová (TOP09 a Star.)
Petr Kotáb (DSSS)
Vladislav Raška (ODS)
Jana Vaňhová (ČSSD)
Jiří Zelenka (Severočeši.cz)

Přímý přenos z Ústí nad Labem začíná ve čtvrtek 27. září od 21:00 večer na ČT24.

Ve studiu mají své místo i diváci, přihlásit se do studia mohou prostřednictvím následujícího formuláře. Do vysílání se mohou diváci zapojit i přímo se svými náměty - stačí jen na volebních stránkách vyplnit formulář „Vaše volba“.