Pospíšil: Do čela ODS zatím nechci, doba je ale turbulentní

Praha - Exministr spravedlnosti a úspěšný lídr ODS v Plzeňském kraji Jiří Pospíšil (ODS) zatím neuvažuje o tom, že by na nadcházejícím kongresu ODS usiloval o místo předsedy strany. Zároveň ale podotkl, že doba je turbulentní a je třeba počkat až na samotný kongres. Ten podle něj musí vážně řešit výsledek krajských a senátních voleb. Pospíšil to řekl při příchodu na jednání výkonné rady ODS.

„Dostal jsem velmi silný mandát od voličů v Plzeňském kraji, který chci naplnit jako hejtman či vůdce krajské opozice,“ řekl Pospíšil. ODS podle něj musí změnit přinejmenším styl své politiky. „Nevím, co se stane, ale opět zdůrazňuji, že neuvažuji v tuto chvíli o jiných variantách (než kandidatura na místopředsedu). Nicméně doba je turbulentní, počkejme na samotný kongres,“ odpověděl Pospíšil na dotaz, zda by za určitých okolností uvažoval o kandidatuře na šéfa strany.

První místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, která chce stejně jako Pospíšil svou funkci ve vedení strany obhajovat, míní, že pravice dostala od svých voličů důrazné varování, že jsou z politiky „otrávení“.

Nečas před jednáním špiček ODS uvedl, že ani ve druhé polovině volebního období se nezmění klíčová priorita jeho vlády, kterou je zodpovědné rozpočtové hospodaření. „Samozřejmě ale, že druhou půlkou volebního období se logicky mění akcenty toho, co vláda dělá. Musíme se více zaměřit na prorůstovou agendu. Abychom obnovili ekonomický růst,“ zdůraznil.

Vydáno pod