V Olomouci mají další otravu metanolem, žena je ve vážném stavu

Olomouc – Do olomoucké fakultní nemocnice dnes záchranáři přivezli sedmašedesátiletou ženu s otravou metylalkoholem. Zdravotní stav důchodkyně je vážný, v krvi jí naměřili 1,17 promile toxické látky. Žena zůstává v umělém spánku a je napojena na dýchací přístroj.

Lékaři jí aplikovali protijed fomepizol a zahájili dialýzu. Policisté po potvrzení této otravy zjišťují, jaký alkohol žena z Olomouce vypila a kde ho pořídila.

Od soboty v olomoucké fakultní nemocnici kvůli otravě metylalkoholem leží muž, který si jedovatý alkohol pořídil zřejmě v prodejně smíšeného zboží v Nedvědově ulici v Olomouci. Policisté vyzývají obyvatele, aby v žádném případě lihoviny z této prodejny nekonzumovali.

V celém Česku už na otravu metanolem zemřelo 33 lidí. Nejvíce obětí si toxická látka vyžádala v Moravskoslezském kraji. Policie stále apeluje na veřejnost, aby nepila tvrdý alkohol z neokolkovaných láhví.

Zatím poslední obětí metanolu byl muž z Olomouce, který doma popíjel alkohol z láhví bez kolků. Zemřel v sanitce při převozu do tamní fakultní nemocnice. Lékaři přitom varovali před druhou a případně třetí vlnou otrav. Lidé totiž začínají sahat po doma schovaných láhvích.