Policie vyšetřuje vraždu v Opavě

Opava - Policie vyšetřuje vraždu třiačtyřicetiletého muže, která se v sobotu v podvečer stala v rodinném domě v Opavě. V souvislosti s činem zadrželi policisté šestačtyřicetiletou ženu. Informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Muž podle ní utrpěl zranění, kterému následně podlehl.

Holčáková dále řekla, že v tuto chvíli nemůže hovořit o tom, zda mezi obětí a ženou byl příbuzenský vztah. Případ vyšetřují krajští kriminalisté, kteří ohledali místo činu, pořídili dokumentaci a zajistili všechny stopy. Mluvčí uvedla, že policie k pozůstalým vyslala krizového interventa.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že zdravotníci se pokoušeli mužův život zachránit nejprve instrukcemi po telefonu, pak po příjezdu přímo na místě, ale neúspěšně. O události se dozvěděli v 19:00.

„Již v době volání na tísňovou linku byl podle dostupných informací postižený v bezvědomí a nedýchal, operátorka proto instruovala volajícího k zahájení oživovacích pokusů. Po svém příjezdu v resuscitaci pokračovali i záchranáři,“ uvedl Humpl. Oživit se jim ho ale nepodařilo.