Štětina válčí s Bublanem i kvůli Hučínovi

Praha - Senátor Jaromír Štětina se obrátil mimo jiné i na média s otevřeným dopisem, v němž obviňuje svého kolegu z horní parlamentní komory Františka Bublana (ČSSD) ze zastrašování. Nic takového se nestalo, brání se osočený Bublan; Štětinovo jednání nechápe. Oba zainteresovaní zasedají v senátním bezpečnostním výboru, kde právě mělo vše začít.

Podle Štětiny ve výboru Bublan šíří, že Štětinova osoba představuje riziko pro bezpečnost státu. Výhružky měly padnout v Senátu naposledy zhruba před týdnem. František Bublan ho pak měl vyzvat k rozhovoru s tím, že se mu ale nebude líbit. „Chci, aby se mnou promluvil jako senátor se senátorem a nikoliv, aby psal nějaké dopisy,“ prohlásil Bublan.

Štětina navíc tvrdí, že Bublan se měl v minulosti jako ředitel civilní rozvědky podílet na zastrašování důstojníka Bezpečnostní informační služby Vladimíra Hučína. „Kriminalizaci Vladimíra Hučína začal pan František Bublan tím, že zastavil vyšetřování bombových útoků na Přerovsku koncem 90. let,“ prohlásil Štětina. Bublan ale od jakéhokoli jednání vůči Hučínovi dává ruce pryč, za jeho odchodem z rozvědky prý rozhodně nestojí.

Reportáž Barbory Peterové (zdroj: ČT24)