Nehody uzavřely R35 mezi Olomoucí a Mohelnicí

Olomouc - Policisté museli vpodvečer uzavřít v obou směrech rychlostní tah R35 mezi Olomoucí a Mohelnicí. Stalo se tam hned osm nehod. Dopravu odklonili po vedlejších cestách. Provoz na komunikaci byl obnoven po zhruba dvou hodinách kolem 20:00.

„Během dnešního odpoledne na komunikaci R35 šetřila policie osm dopravních nehod za účasti 11 vozidel,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Policisté nejprve zcela obnovili provoz ve směru od Mohelnice na Olomouc. V opačném směru se otevření zpozdilo kvůli vyproštění dvou vozidel. 

Podle informací Národního dopravního informačního centra byl tah uzavřen před 18:00. Silnice byla uzavřena mezi 240. kilometrem na sjezdu na Loštice na Šumpersku a 261. kilometrem na sjezdu na Křelov na Olomoucku. Příčinou nehod byla zejména ledovka na silnici. V regionu začalo odpoledne mrholit a cesty namrzat. 

Problémy jsou hlášeny i na jiných místech Olomouckého kraje. Podle dopravních informací policie náledí zkomplikovalo dopravu například u Určic a Žešova na Prostějovsku, kde v kopci zůstaly stát kvůli situaci na silnici dvě desítky aut. Nehody policisté zaznamenali i v jiných částech kraje. U Kojetína na Přerovsku například na ledovce havarovala dvě osobní auta, stejně tak u Slatinic na Olomoucku. U Krumsína na Prostějovsku havarovalo auto do stromu. Řidič utrpěl lehké zranění.

Mrholit začalo v Olomouckém kraji kolem 14:00, namrzající silnice hlásili silničáři z Olomoucka, Prostějovska i Přerovska. Pouze na severu kraje na Šumpersku a Jesenicku se přeháňky neobjevily, cesty jsou tam většinou holé a suché. 

Ledovka udeřila hlavně na moravské silnice (zdroj: ČT24)
Vydáno pod