Wolf bojuje s rozsudkem i na útěku, obrátil se na Nejvyšší soud

Praha – Exposlanec Petr Wolf, který byl odsouzen za dotační podvod k šesti letům vězení, podal prostřednictvím svého obhájce dovolání k Nejvyššímu soudu. V něm tvrdí, že soudy špatně kvalifikovaly jeho skutek. Wolfovi přitom hrozí již druhý trest; vyhýbá se totiž nástupu do vězení a v těchto dnech se nachází v zahraničí.

Dovolání Petra Wolfa a jeho ženy, která byla rovněž odsouzena, České televizi potvrdil mluvčí Krajského soudu v Ostravě Jiří Křivský. „Chybu nenalézají v tom, jak soud postupoval v celkovém řízení, ale v tom, jak posoudil situaci ve věci.“

Wolfovým vadí, že soudy jejich kauzu pojmenovaly jako dotační podvod. Exposlanec od počátku mluvil o tom, že mu vyčítají věci, které mělo v kompetenci ministerstvo životního prostředí. „Přičítají mi za vinu, že na ministerstvu měli bordel,“ řekl před časem doslova Wolf. Právě ministerstvo někdejšímu poslanci ČSSD spornou dotaci přidělilo.

Kde je Wolf? Švýcarsko, nebo východní Evropa

Před nástupem do vězení se Wolf skrývá, což mu může do budoucna přitížit. Nenastoupení k výkonu trestu je totiž další porušení zákona. „Z tohoto důvodu jsme zahájili úkony trestního řízení pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí,“ informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policie předpokládá, že se Wolf ani nezdržuje na území republiky. Tzv. policejní tým lovců lebek, který po někdejším poslanci pátrá, podle informací ČT zatím vyloučil, že by vycestoval mimo Evropu. Informace o místě jeho pobytu ale nechtějí říct.

„Nemám, jak bych odpověděl pro vás uspokojující informací, takže se nebudu vyjadřovat,“ řekl šéf české pobočky Interpolu Vratislav Grégr. Policie a Interpol podle České televize od počátku jako možné Wolfovo útočiště odhadovali Švýcarsko. Další variantou může být východní Evropa.

Reportáž Jiřího Hynka (zdroj: ČT24)
Vydáno pod