Agenda 2014 má pomoct ODS postavit se znovu na nohy

Praha – Agenda 2014 je nový plán ODS, který má pomoci straně s klesajícími preferencemi znovu zformovat své priority. Načasování koresponduje s přípravou na „supervolební“ rok 2014. Předseda strany Petr Nečas zdůraznil, že stěžejní pro stranu bude, aby ve svých řadách měla více důvěryhodných lidí schopných oslovit voliče.

 „Podpořili jsme úmysl ještě letos na jaře vypracovat dokument s názvem Agenda 2014 obsahující základní politické priority ODS na celostátní úrovni pro letošní a příští rok s výhledem na čtvery volby od jara do podzimu,“ řekl. Skončilo podle něj i formování odborných programových komisí, připraví také volební program pro příští rok.  

S odlivem voličské přízně se nyní ODS, aspoň podle průzkumů, potýká. Podle CVVM měla tento měsíc jen dvanáctiprocentní voličskou podporu, předstihla ji koaliční TOP 09 se 17 procenty. ODS neuspěla v loňských krajských i senátních volbách, letos propadl její kandidát v přímé volbě hlavy státu. I podle STEM se TOP 09 dostala před ODS.

Právě o něm se dá hovořit jako o supervolebním. Lidé si půjdou vybírat po pěti letech evropské poslance, po čtyřech letech české poslance a obecní zastupitele a po šesti letech třetinu senátorů.

TK Výkonné rady ODS (zdroj: ČT24)