Nejhorší víkend od začátku roku - na silnicích zahynulo 8 lidí

Praha - Na českých silnicích během víkendu zemřelo osm lidí. Jde tak o nejhorší víkend od počátku letošního roku. Nejtragičtější byla sobotní nehoda dvou osobních aut na okraji Slaného na Kladensku, která si vyžádala čtyři lidské životy.

Při nehodě u Slaného zemřeli čtyřiašedesátiletý řidič a šedesátiletá spolujezdkyně z auta kia a pětadvacetiletá řidička z druhého osobního auta citroën. Další mrtvý, čtrnáctiletý chlapec, který podlehl zraněním večer v nemocnici, cestoval jako spolujezdec v citroënu. Při nehodě byl ještě těžce zraněn dvaadvacetiletý mladík.

Pátou obětí ve Středočeském kraji je seniorka, která zahynula po nehodě na Nymbursku.

Další tragická nehoda se stala v sobotu v Pardubickém kraji. Policie vyšetřuje úmrtí asi osmašedesátiletého cyklisty. Lidé muže již bez známek života nalezli v sobotu kolem poledne u cesty v pardubické čtvrti Doubravice.

V neděli na českých silnicích zatím zemřeli dva lidé. Jeden člověk zemřel večer při srážce vlaku s osobním autem na Nymbursku. Druhá tragická nehoda se stala mezi obcemi Strýčice a Dobčice na Českobudějovicku, zahynul při ní devětadvacetiletý řidič osobního automobilu z Prachaticka. Řidič z dosud nezjištěných příčin přejel při průjezdu pravotočivé zatáčky do protisměru a čelně narazil do stromu u silnice.

Vydáno pod