A může se dražit, co po Krejčířovi zbylo

Praha - Majetek uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře může jít do dražby, pražský krajský soud nedávno potvrdil verdikt o nařízení exekuce kvůli pohledávce za 50 milionů. Dražit by se tak mohla třeba i Krejčířova černošická, odhadem 300milionová vila s posilovnou nebo obřím akváriem, ve kterém se svého času proháněl i žralok.

„Krajský soud v Praze rozhodoval 15. března a potvrdil rozhodnutí Okresního soudu pro Prahu-západ,“ uvedla mluvčí soudu Zuzana Steinerová. Pohledávka vznikla v jednom z trestních řízení, kdy Krejčíř neuhradil náhradu škody.

Soudní exekutor v minulosti rozhodl o zajištění Krejčířových nemovitostí zástavním právem a s ohledem na výši pohledávky i o jejich prodeji. Mimo jiné takto postihl i Krejčířovu vilu v Černošicích u Prahy.

Vila je okázalost sama

V rezidenci je mimo jiné tajná místnost, squashové kurty, luxusní mramorové schodiště nebo obří akvárium, v němž Krejčíř choval žraloka. O dům, ze kterého Krejčíř před více než sedmi lety policistům při domovní prohlídce utekl, málem přišel už v roce 2011. Tehdy jeho manželka zapomněla uhradit daň z nemovitosti 4 314 korun, a finanční úřad proto dům na několik dní obstavil.

Pokud by dlužník v kterékoli fázi exekučního řízení vymáhanou částku uhradil, k dražbě nemovitostí by nedošlo. Podmínkou je ale prokazatelná úhrada celé vymáhané částky před zahájením dražby.

Vydáno pod