Policejní prezident si zahrál personální škatulata

Praha – Policejní prezident zná jména svých dvou náměstků. Václav Kučera, který post náměstka pro kriminální policii nyní dočasně zastává, na své pozici zůstane. Tomáš Tuhý v současnosti šéfuje policii v Moravskoslezském kraji, přejde ale na pozici náměstka pro vnější službu, tedy pro uniformovanou policii. Policejní prezident Martin Červíček rozhodl o jejich ustanovení do funkcí od 1. dubna.

Na Tuhého místo by měl nastoupit současný pověřený náměstek pro vnější službu Tomáš Kužel. Prakticky si tak své posty pouze vymění. Jihomoravské krajské ředitelství pak povede současný ředitel dopravní policie Leoš Tržil. Kdo nastoupí na Tržilovo místo, zatím není jasné.

Červíček Kužela a Kučeru dočasně pověřil jako své náměstky poté, co sám získal koncem srpna místo v čele sboru. Ve funkci nahradil tehdejšího šéfa policie Petra Lessyho, kterého obvinila inspekce a ministr vnitra jej propustil ze služebního poměru.

Kužel, který již jednou post náměstka policejního prezidenta zastával a který čelil kritice kvůli spolupráci s komunistickou Státní bezpečností (StB), se v nynějším výběrovém řízení o post náměstka neucházel.

Vydáno pod