Podle policie prodávali čtyři mladíci zvlášť silnou extázi

Praha - Policie viní čtyři mladíky z distribuce drogy extáze, která navíc obsahuje nezvykle velké množství účinné látky a objevuje se na ní symbol delfína. Možná právě na předávkování touto drogou ve čtvrtek zemřela v pražském Radiopaláci na maturitním večírku devatenáctiletá dívka.

Přestože má zatím policie jen nepotvrzené informace, zjistila, že v okolí dívky se tato nezvykle silná droga distribuovala. „Pražští detektivové varují zejména veřejnost a hlavně případné uživatele, aby si dávali pozor na to, co užívají. Tato látka je velmi nebezpečná a mohla by vést až ke smrti,“ uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Kriminalisté v sobotu zadrželi čtyři mladíky ve věku 19 až 22 let. Vyšetřovatel je následně obvinil z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami a s jedy. Policisté u nich navíc zajistili desítky tablet drogy extáze, expertiza pak zvýšené množství nebezpečné látky prokázala. Nyní jsou mladíci v policejní cele, o jejich vazbě rozhodne nejpozději zítra soudce.

Reportáž Karla Rožánka (zdroj: ČT24)

Přesnou příčinu smrti mladé dívky kriminalisté zatím neznají. Určí ji až pitva, jejíž výsledky dostanou vyšetřovatelé na stůl během týdne. „Koncentrace účinné látky v modrých tabletách s vyobrazením delfína překračuje obvyklou hodnotu,“ dodala mluvčí. Obviněným hrozí u soudu až desetileté vězení, upřesnila Rösslerová.

Vydáno pod