Ve Francii se stále pátrá po českém podnikateli

Paříž - Ve Francii pokračuje pátrání po zmizelém českém podnikateli, který byl zřejmě 6. března unesen na jihu Francie. Podle dnešní informace serveru listu Nice-Matin vyšetřovatelé v pátek prohledali vilu, kde pohřešovaný dvaasedmdesátiletý Petr Vlach údajně strávil tři dny po svém příletu do Nice. Podle zdroje deníku Právo bylo tělo podnikatele nalezeno ve francouzských Alpách. Francouzská policie takovou informaci zatím nezveřejnila.

Policie podle Nice-Matin nesdělila nic o výsledku prohledání vily ani o pobytu hledaného muže v ní. Dům stojí na kopci nad předměstím Villefranche-sur-Mer. Nemovitost, jejímž majitelem je cizinec, se pronajímá za 1 300 eur (33 500 korun) za jednu noc.

Český podnikatel přiletěl podle francouzských zdrojů 6. března do Nice na schůzku s blíže nejmenovanými krajany ohledně prodeje luxusních vil v ČR. Jeden z krajanů na něj čekal na letišti. Na cestě z letiště byl podle místní policie nejspíš unesen.

S mužem, který čekal na letišti, odjel podnikatel autem. Vlach zavolal ještě z mobilního telefonu příbuzným do Prahy. Ti podle policistů měli dojem, že jeho hlas byl podivný. Pohřešovaný ani nespal v hotelu, který si v Nice rezervoval, a stopa po jeho mobilním telefonu se vyšetřovatelům ztratila 7. března, podle Nice-Matin někde mezi Nice a Monakem. Od té doby o sobě Vlach nedal vědět. Podnikatelova bankovní karta byla použita v Itálii a někdo se podle listu pokusil o převody na jeho účtech v Německu, Švýcarsku a Rakousku.

Podle Práva byl podnikatel zastřelen

Nyní policie zjišťuje, co se s ním stalo, zda byl unesen a zda ještě žije. Deník Právo dnes napsal, že podle informací jeho redakce už mělo být Vlachovo tělo nalezeno ve francouzské části Alp poblíž hranic s Itálií. Podnikatel měl být zastřelen. Francouzská policie ale dosud takovou informaci nezveřejnila.

Nice-Matin v pátek napsal, že v České republice byli zadrženi čtyři podezřelí. Jedním z nich je člověk, který podle francouzské policie přivítal podnikatele na letišti v Nice. Právo k tomu dnes uvedlo, že podle jeho zjištění ve čtvrtek detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadrželi ve Zlíně nejméně dva muže podezřelé ze zmizení a zřejmě i vraždy Petra Vlacha.

Policejní mluvčí Pavel Hanták v pátek sdělil, že s ohledem na aktuální stav vyšetřování a rodinu pohřešovaného není možné se v současné době k věci blíže jakkoliv vyjadřovat.

Vydáno pod