ODS v Brně-venkově potvrdila ve svém čele Šeicha

Brno – Předsedou okresní organizace ODS Brno-venkov zůstává poslanec David Šeich, když v prvním kole získal těsnou většinu. Někteří členové strany z Brněnska si přitom stěžovali, že s nimi předseda okresní organizace málo hovoří. Nakonec nedbali ani na Šeichovu kontroverzní minulost, kdy kvůli závažným přestupkům přišel hned dvakrát o řidičský průkaz – naposled v březnu kvůli příliš vysoké rychlosti na dálnici.

Předsedou oblastního sdružení ODS Brno-venkov je David Šeich již od roku 1999 a bude jím i nadále. Již v první kole volby nového šéfa dostal 51 hlasů ze 100, svůj post tak obhájil. Kromě nového lídra volí straníci i delegáty pro Regionální sněm ODS Jihomoravského kraje a celostátní kongres.

Ne všechny takový výsledek potěšil. Část členů okresní ODS si totiž stěžuje, že Šeicha místní problémy příliš nezajímají. „Já jsem měl představy trochu jiné, protože jsem s lidmi mluvil, ale byla to demokratická volba, musíme to respektovat,“ uvedl kuřimský místostarosta Oldřich Štarha. Hlasující mohl Šeich přesvědčil i svým nominačním projevem, ve kterém slíbil, že s nimi bude více spolupracovat. „Uvidíme, jaké výsledky to přinese v budoucnosti,“ poznamenal delegát ODS Brno-venkov Libor Marada.

David Šeich je současně poslanec, do povědomí se však nejčastěji dostal jako řidič. Kvůli dopravním přestupkům již dvakrát přišel o řidičský průkaz. Naposled se tak stalo koncem března, když jel po dálnici D1 rychlostí přes 200 kilometrů za hodinu. Poslanec ovšem upozorňuje, že se při řešení přestupku nesnaží využít svého postavení. „Je se mnou nakládáno – a myslím, že je to dobře – jako s každým jiným. Když jsem se něčeho dopustil, tak za to mám být potrestán,“ řekl. O řidičák přišel i v roce 2006 poté, co ho policie přistihla při řízení pod vlivem alkoholu.

David Šeich zůstává v čele ODS Brno-venkov (zdroj: ČT24)