Drogový gang v rukou policie: Heroin prodával po celé Evropě

Praha – Celkem deset lidí podezřelých z obchodování s kokainem a heroinem zadrželi čeští kriminalisté s kolegy z Polska a Švýcarska. Heroin a látku určenou na jeho zředění vozili do Česka i jinde v Evropě kromě dvou Čechů i muži z Kosova, Bosny a Hercegoviny a Makedonie. Gang drogu prodával také v Ostravě ve Stodolní ulici. Detektivové dále zabavili lis na balíky s drogami, padělky bankovek a tři auta.

V Česku skupina údajně prodávala drogu po naředění hlavně v Ostravě ve Stodolní ulici, která je známá velkým počtem restaurací a barů. Podle detektivů mířily drogy také do Rakouska a dalších evropských zemí. Podezřelí vozili heroin a látku určenou k jeho ředění do Česka osobními auty v tajné schránce nebo autobusem v zavazadlech.

Policisté zajistili při zatýkání ve třech zemích zhruba 4,5 kg heroinu, devět kilogramů látky na ředění a 300 gramů kokainu. „Pachatelé běžně ředili heroin v poměru jedna dávka heroinu a dvě dávky ředicí látky,“ dodal šéf Národní protidrogové centrály.

Policie gang dopadla po několika měsících. Zadržené obvinila z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, jednoho také z padělání peněz. Šesti z nich hrozí 10 až 18 let vězení, ostatním 2 až 10 let.