Případ z Liberce: Za vraždu vlastní dcerky hrozí muži doživotí

Liberec – Za vraždu své dvanáctileté dcery se před libereckým krajským soudem zpovídá čtyřiašedesátiletý muž z Jablonce nad Nisou. Za čin, který přes internet přenášel dívčině matce do Saúdské Arábie, mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest od 20 do 30 let či doživotí. Vraždící otec odmítl vypovídat; líčení pokračuje výslechem dalších svědků a znalců.

K tragédii došlo loni 15. září ráno v Jablonci nad Nisou. Podle obžaloby Milan Torák své dceři zasadil v jejich bytě 12 ran nožem. Dceřina matka v té době pracovala v Saúdské Arábii jako zdravotní sestra. Vydělané peníze chtěla použít na splacení dluhů i studium své dcery, považované za talentovanou zpěvačku. Manžel jí celou vraždu zprostředkoval přes internet.

V přípravném řízení obžalovaný uvedl, že spory s dívčinou matkou měl delší dobu a užíval i léky na uklidnění. Myslel si, že ho podvádí. Přes skype se hádali i osudné ráno. Prý ho vyprovokovala slovy: „Co uděláš, sračko“. Co se dělo poté, neví. Vnímat prý začal, až když viděl ležící dcerku, kterou prý velmi miloval.

Nevlastní bratři zavražděného děvčete u soudu řekli, že Torák žárlil bezdůvodně a navenek to působilo, že dceru má rád. Jednomu z bratrů matka volala i osudné ráno, aby dívku odtamtud odvedl. Než ale přijel, Torák dceru zabil. Vraždou přitom měl hrozit už několik týdnů před tím, než k ní došlo.