Lupiči ukradli šperky za milion, už jsou za mřížemi

Praha - V centru Prahy ukradli lupiči ve zlatnictví šperky za milion korun. K události došlo v noci na 9. dubna, dvojici údajných pachatelů policie dopadla před několika dny. Jedná se o recidivisty, kteří údajně loupili v celém Česku i v cizině. Na policejním webu o tom informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Podle televize Nova zloději ze šperků vyloupali drahé kameny a poté část lupu hodili do Vltavy.

Do zlatnictví v Maiselově ulici se pachatelé vloupali ráno kolem třetí hodiny. „Násilně překonali zabezpečení obchodu a odcizili několik plat plných zlatých a stříbrných šperků,“ uvedl Hulan. Škoda přesáhla jeden milion korun.

Jednoho z údajných pachatelů, jednatřicetiletého muže, chytili policisté 22. dubna hned po vloupání do prodejny v Čelákovicích v okrese Praha-východ. Druhého třiačtyřicetiletého muže pak zadržela o den později zásahová jednotka, protože se policisté obávali, že je ozbrojen. „To se následně potvrdilo, jelikož u zadrženého policisté zajistili plynovou pistoli s tlumičem,“ doplnil Hulan.

Oba zadržení už v minulosti skončili ve vězení za podobné zločiny. Teprve nedávno vyšli z vězení a podle policejního mluvčího se právě za mřížemi seznámili. Nyní mužům hrozí za vloupání až osm let vězení.