Ředitel VZP mění čtyři ze svých šesti náměstků

Praha - Ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdeněk Kabátek se rozhodl vyměnit čtyři ze svých šesti náměstků. Zdůvodnil to tím, že chce posílit klientský a obchodní přístup.

Dosavadní náměstkyně pro zdravotní péči Miloslava Šlajsová končí v úterý. Od května pak bude řídit audit a kontrolu pojišťovny. Do pozice náměstka se naopak přesune nynější šéf odboru léčiv Petr Honěk.

Vedení VZP se má do pátku dohodnout se švýcarskou firmou eHI eHealth International na odkoupení jejích 49 procent akcií IZIP. Pokud se to managementu pojišťovny nepodaří, má se akcií projektu elektronických zdravotních knížek zbavit a smluvní vztahy ukončit. Šéfovi VZP to uložila správní rada pojišťovny.

Více o projektu IZIP čtěte zde.

Náměstek pro informatiku Hubert Maxe odchází koncem května do penze, nyní je v pracovní neschopnosti. Od června bude mít jeho oblast na starosti nynější ředitel auditu Pavel Východský, který je už nyní pověřen řízením této oblasti.

Kabátek odvolal náměstka pro služby klientům Ivana Dvořáka. Nahradí ho Markéta Řežábková, která působila na manažerských postech v zahraničních firmách. Zaměřovala se na problematiku zdravotnictví a léčiv. Na vlastní žádost funkci koncem května opustí náměstek pro legislativu Martin Ježek. Dál ale bude pracovat ve VZP. Na jeho pozici se vypíše výběrové řízení.

Kabátek uvedl, že se s nynějším managementem rozcházel v názoru na vedení a směřování jednotlivých úseků. Jeho rozhodnutí je prý vedeno snahou o změnu vedení VZP, ne „negací předchozí práce kolegů“. Nová krev podle Kabátka bude přínosná. Ředitel VZP chce podle svých slov zajistit, „aby se pojišťovna profilovala do budoucna jako výrazně klientská a výrazně obchodní“.