Ledové muže rozehřeje slunce, konec května spláchne déšť

Praha - Po dnech Pankráce, Serváce a Bonifáce se oteplí až na 25 stupňů Celsia a přijde slunečno. Přechod mezi květnem a červnem se pak ponese ve znamení více srážek a nižších teplot. Nadcházející čtyři týdny ale z teplotního i srážkového průměru nevykročí.

„Končící týden byl velmi bohatý na srážky a byl teplotně slabě nadprůměrný. Obdobně teplý týden bude i ten nastávající s tím, že výraznější srážky očekáváme až v jeho závěru. Další tři týdny se očekávají buď teplotně podprůměrné, nebo průměrné. Více srážek a nižší teploty budou pravděpodobně na konci května a začátku června,“ předesílá měsíční výhled Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Do nadcházejícího týdne vstoupíme ještě ještě pod oblačnou oblohou a s teplotami do 12 až 16 stupňů, středu už pak rozjasní slunce a oteplí se na 21 až 25 stupňů. Do pátku se může teploměr vyšplhat do letních 28 stupňů, poté se opět vrátí zatažené nebe, přeháňky, bouřky a teploty 16 až 21 stupňů.

Přelom května a června pak očekávají meteorologové spíše chladnější a deštivý, průměrné teploty zřejmě spadnou pod obvyklých 11 až 18 stupňů. Po většinu první červnové dekády by už ale počasí mělo být obvyklé pro toto období.

Vydáno pod