Policie zlikvidovala na jihu Moravy drogový gang

Blansko – Policie odhalila a rozbila v uplynulých dnech sedmičlenný gang, který na jihu Moravy vyráběl od počátku loňska pervitin a pěstoval marihuanu. Podle kriminalistů jej řídil 35letý muž z Rájce-Jestřebí na Blanensku. Obviněným hrozí podle mluvčí policie Ivy Šebkové až deset let vězení. Jak dále upozornila mluvčí, případ je za uplynulých deset let největším úspěchem blanenských kriminalistů v boji s výrobci omamných látek.

„Muž skupinu řídil, její členové mu vyráběli drogy, jezdili na nákup léčiv, která jsou k jejich výrobě nutná, až do Polska a plnili jeho pokyny,“ uvedla mluvčí. Doplnila, že skupina drogy vyráběla a prodávala na Blanensku, Brněnsku a na Žďársku.

Policie zadokumentovala, že skupina vyrobila a prodala čtvrt kilogramu pervitinu za čtvrt milionu korun. Na objasňování kauzy dále kriminalisté pracují a podle Šebkové je možné, že členům gangu bude prokázána ještě další výroba pervitinu.

Spis ke kauze má tisíc stran a vypovídalo v ní 50 svědků. Vyplývá z něj, že komplici hlavního podezřelého měli doma pervitinové laboratoře nebo na půdách svých domů pěstírny konopí, z něhož následně vyráběli lehkou drogu marihuanu.

Před soudem stanou nejen za nedovolenou výrobu drog, ale také za nedovolené ozbrojování, protože někteří přechovávali zbraně.