Skončí Nečas ve funkci? Můžete si vsadit

Praha - Ustojí premiér Petr Nečas (ODS) nejnovější kauzu? Na to se ptá v současné době asi každý. Lidé se mohou nyní vsadit, zda premiér v důsledku nočního zásahu policie v úřadu vlády skončí ve funkci. Vsadit lze i na konání předčasných voleb nebo ukončení činnosti vládní ODS, uvedla sázková kancelář Tipsport. Nečas nebyl přes den k zastižení. Nakonec ale na brífinku oznámil, že nemá informace, které by prokazovaly, že se jeho spolupracovníci dopustili trestných činů, a nemá proto důvod rezignovat.

  • Na konec premiéra ve funkci si lze vsadit s kurzem 1,50:1.
  • Na konání předčasných sněmovních voleb ještě v letošním roce mohou lidé sázet s kurzem 2:1. „Vsadíte-li na to, že se začátkem letních prázdnin padne celá vláda, násobí se vklad trojnásobkem vsazené částky,“ uvedl mediální zástupce Tipsportu Michal Peterka.
  • Kurzem 15:1 sázkoví experti vyjádřili možnost, že tradiční strana ODS po dvou dekádách ukončí fungování na politické scéně.
Petr Nečas
Zdroj: ISIFA/MAFRA/Petr Topič

Internet si tropí žerty z premiérovy nepřítomnosti

Uživatelé internetu se mezitím pídili po tom, kde se od rána nacházel předseda vlády a ODS Nečas. Jedna z humorných fotomontáží ukazuje premiéra v pláštěnce před mexickou hranicí. Další zachycuje krásné slunečné počasí nad Prahou, které komentuje titulkem „Hledá se Nečas“. Stejný název má i obrázek parodující plakát na známý animovaný snímek Hledá se Nemo.

V sídle Úřadu vlády nad ránem zasahovalo komando Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Zadrželo mimo jiné ředitelku premiérova kabinetu Jana Nagyovou. Policie podle médií zadržela i bývalého šéfa poslaneckého klubu ODS Petra Tluchoře, někdejšího poslance a ministra zemědělství Ivana Fuksu (ODS), šéfa úřadu vlády Lubomíra Poula či exšéfa Vojenského zpravodajství a nynějšího ředitele Správy státních hmotných rezerv Ondreje Páleníka.