Muž z Kladenska otrávený metanolem zemřel

Kladno - Muž, který se od pátku léčil po otravě metanolem, zemřel v úterý odpoledne v kladenské nemocnici. Jde již o osmou letošní oběť jedovatého alkoholu, většina otrávených zemřela. Tělo třiašedesátiletého muže bylo převezeno do střešovické nemocnice v Praze, byla nařízena soudní pitva. Policisté dál pátrají po zdroji otráveného alkoholu, s největší pravděpodobností souvisí s metanolovou kauzou z podzimu loňského roku.

Muž šel v pátek k sousedům a zkolaboval, sousedé mu zavolali záchrannou službu. Vyšetření zjistilo, že má v krvi velmi vysokou hodnotu metylalkoholu. Byl hospitalizován ve vážném stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení kladenské nemocnice. Tam v úterý odpoledne zemřel.

Policie dál intenzivně pátrá po zdroji otravy a také po lidech, kteří mohli jedovatý alkohol spolu s mužem konzumovat. „V úterý probíhaly kontroly kladenských pohostinských zařízení, žádný závadný alkohol zjištěn nebyl,“ uvedla mluvčí policie Michaela Nováková.

Podle policie pravděpodobně nejde o žádný nový zdroj jedovatého alkoholu, ale je to stále důsledek metanolové aféry z podzimu loňského roku. Letošní otravy metanolem ale už policie vyšetřuje odděleně od hlavní části této kauzy.