Policie obvinila exšéfa ŘSD Brunclíka kvůli nevýhodné smlouvě

Praha - Policie stíhá bývalého generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic Alfréda Brunclíka. Obvinila ho kvůli nevýhodné smlouvě na pronájem sídla společnosti na pražském Kačerově, píší to dnešní Hospodářské noviny. Brunclík podepsal po svém příchodu v roce 2007 prodloužení kontraktu až do roku 2022. Za budovu platí společnost ročně 46 milionů korun. Podle vládní analýzy je to třikrát víc, než stojí kanceláře průměrné státní instituce.

Policie obvinila bývalého generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Alfréda Brunclíka kvůli nevýhodné smlouvě na nájem za sídlo společnosti na pražském Kačerově. „Zahájili jsme trestní stíhání jedné osoby,“ potvrdil listu mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej. 

Brunclík deníku nepřímo potvrdil, že se detektivové zajímají právě o něj. „Obhájce mi doporučil, abych se alespoň prozatím k věci nevyjadřoval,“ uvedl. 

ŘSD za budovu platí o 28 milionů korun víc než před stěhováním v roce 2004. Podle vládní analýzy je to třikrát víc, než kolik stojí kanceláře průměrné státní instituce. ŘSD za budovu ročně platí 46 milionů korun firmě, o které neví, komu patří. 

Brunclík podepsal prodlužující dodatek. Stěhování měl na začátku na starosti vrchní ředitel Michal Hala, který je dnes spolu s Brunclíkem obviněný kvůli korupčním pronájmům dálničních odpočívadel.