ODS Nagyovou nevyloučila, má zvážit členství

Praha - Oblastní sdružení ODS Prahy 13 nevyloučilo ze strany bývalou šéfku kabinetu Petra Nečase Janu Nagyovou, kterou stíhá policie. Doporučuje jí ale, aby pokračování svého členství ve straně zvážila.

K vyloučení nebo pozastavení členství Nagyové vyzvala ODS z Prahy 13 pražská regionální rada 9. srpna. Poslankyně a starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS) tehdy uvedla, že pokud tak ODS z Prahy 13 neučiní do dalšího zasedání regionální rady, vedení pražské ODS doporučí výkonnému výboru vyloučení Nagyové.

Osudem Nagyové se ve straně již zabývalo místní sdružení Praha-Zličín, kde je Nagyová zaregistrována. Její spolustraníci doporučili, aby ODS dodržela zásadu presumpce neviny, a zároveň Nagyovou vyzvali, aby „zvážila možnost pozastavení členství v ODS“. Oblastní sdružení Prahy 13 dnes pouze vzalo toto usnesení na vědomí.

Nagyová je stíhána kvůli korupci v případu tří bývalých poslanců ODS, kteří se vzdali mandátu a údajně za to přijali místa ve firmách se státní účastí, a kvůli zneužívání Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy manželky. Kvůli kauze padla vláda a Nečas se vzdal také funkce předsedy ODS. Nagyová, která je expremiérovou přítelkyní, se po propuštění z vazby a po svém odchodu z Úřadu vlády stala Nečasovou asistentkou ve sněmovně.