Na Plzeňsku povede kandidáty TOP 09 nenápadný místopředseda Ženíšek

Plzeň – Lídrem TOP 09 pro předčasné parlamentní volby v Plzeňském kraji se má stát místopředseda strany a bývalý náměstek ministra zdravotnictví Marek Ženíšek. Společně s TOP 09 tady půjdou do voleb také zástupci Starostů. V Olomouckém kraji vsadí TOP 09 na poslankyni Jitku Chalánkovou. Ústecký kraj má vzít pod taktovku radní z Loun Michal Kučera.

Podle slov čtyřiatřicetiletého Marka Ženíška se mezi prvními třemi kandidáty objeví také poslanec TOP 09, jednasedmdesátiletý Jaroslav Lobkowicz a zástupce hnutí Starostové a nezávislí. Ženíšek se v čele krajské kandidátní listiny utká s lídry dalších stran Milanem Chovancem (ČSSD) a barvy ODS hájícím místopředsedou strany Jiřím Pospíšilem.

Olomoucký region pak navrhl poslance Bořivoje Šarapatku a třetí místo by mělo patřit starostovi Troubek na Přerovsku Radku Brázdovi (hnutí Starostové a nezávislí). Komunisté tu chtějí v čele kandidátů dosavadního poslance Alexandra Černého, sociální demokraté pak poslance Romana Váňu.

V Ústeckém kraji chce TOP 09 vsadit na komunální politiky. Čelo má obsadit lounský radní Michal Kučera, na druhém místě by měl být teplický radní Petr Měsíc a za ním starosta Malých Žernosek na Litoměřicku Petr Liška (STAN).