Policie hledá kolegu zabijáka, zřejmě ubodal manželku

Plzeň - Generální inspekce bezpečnostních sborů hledá nebezpečného pachatele, jedná se o pětatřicetiletého policistu z Plzně. Miloš Babyka pravděpodobně zaútočil na svou manželku a zabil ji. Z informací záchranné služby vyplývá, že zřejmě na ženu zaútočil nožem. Nyní je na útěku a může být ozbrojený.

„Může být ozbrojen a i nadále je schopen násilného jednání, z tohoto důvodu se v žádném případě nepokoušejte pachatele zadržet sami,“ varuje Generální inspekce bezpečnostních sborů lidi. Prosí je ale o případné informace - obracet se lidé mohou na telefon 974 839 734, na linku 158 nebo mohou kontaktovat nejbližší policejní hlídku.

Pobodanou ženu našli patrně sousedé ležet před bytem, odkud ji záchranná služba převezla ve vážném stavu do fakultní nemocnice. Mluvčí inspekce Radka Sandorová nechtěla upřesnit způsob útoku, stejně tak jde-li o policistu nebo příslušníka jiné bezpečnostní složky.

Záchranáři krajské služby dnes v Plzni u žádného střelného zranění nezasahovali, před polednem ale vyjeli k pobodané ženě v Sokolovské ulici na sídlišti Lochotín. Pobodaná žena byla v kritickém stavu a krátce po příjezdu do nemocnice zemřela. Policisté pak uzavřeli jeden z lochotínských domů, nad sídlištěm přelétával policejní vrtulník, který se po chvíli přesunul směrem k soustavě boleveckých rybníků na okraji Plzně a později o něco dál nad oblast Třemošné u Plzně.

Vydáno pod