Policie zadržela hledaného kolegu podezřelého z vraždy manželky

Plzeň - Generální inspekce bezpečnostních sborů večer zadržela hledaného pětatřicetiletého policistu z Plzně. Miloš Babyka je podezřelý, že zaútočil na svou manželku a zabil ji. Z informací záchranné služby vyplývá, že zřejmě na ženu zaútočil nožem.

Mluvčí inspekce Radka Sandorová upřesnila, že muže zadržela taktická skupina generální inspekce spolu se specializovanými útvary policie a leteckou službou. Další podrobnosti, včetně místa, kde byl Babyka zadržen, nechtěla uvést. Podle serveru Novinky se muž skrýval v lese v přírodní rezervaci Zábělá na severovýchodním okraji Plzně. GIBS podezřelého údajně zadržela kolem 19:45, když jel po lesní cestě na kole.

Pobodanou ženu našli sousedé ležet před bytem, odkud ji záchranná služba převezla ve vážném stavu do fakultní nemocnice. Žena byla v kritickém stavu a krátce po příjezdu do nemocnice zemřela.

Inspekce vyhlásila pátrání po Babykovi 28. srpna. Veřejnost zároveň varovala, že může být velmi nebezpečný a schopný dalšího násilného jednání. Babyka byl údajně příslušníkem cizinecké policie.

Vydáno pod