71 diamantů si ke krádeži žena nejprve připravila

Praha – Podezření ze sobotní krádeže diamantů za více než půl milionu korun na výstavě v pražských Letňanech připisuje policie na vrub mladé ženě, kterou při činu zachytily bezpečnostní kamery. Zmizelo celkem 71 kamenů, žena je ukradla až při druhé návštěvě stánku.

Žena se u stánku s diamanty zastavila dvakrát. „Při první návštěvě si plato s diamanty připravila na kraj pultu, při druhé kazetu s jedenasedmdesáti klenoty odcizila,“ uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Policie žádá občany o pomoc při pátrání.

Neznámá žena je štíhlé, přibližně 165 cm vysoké postavy. Je jí kolem třiceti pěti let. Měla na sobě bílou halenku s černým lemováním, černé přiléhavé kalhoty, na nohou měla letní obuv, takzvané žabky, a přes rameno černou kabelku s bílými uchy. „Žena má černé vlasy, které měla v době krádeže schované pod rybářským kloboučkem barvy bílá káva,“ sdělila policie.

Najít kameny nemusí být vůbec jednoduché

Podle odbornice na diamanty Eriky Lori může být velice složité kameny dohledat. „Pokud si to někdo objednal a je to určeno do šperků, bude to pro policii skutečně složité. Jakmile to někdo zasadí do nějakého klenotu, už se nedá zjistit, o jaké kameny šlo,“ řekla pro ČT specialistka.

Erika Lori o možných důsledcích krádeže diamantů (zdroj: ČT24)