Přemýšlíte o netradičním vánočním dárku? Zkuste to u Srdcerváčů!

Praha - Netradiční způsob, jak získat více peněz na podporu zaměstnávání zdravotně postižených lidí zvolil projekt Srdcerváči. Jde o veřejnou sbírku, kdy lidé za svůj příspěvek dostanou třeba dárek od známé osobnosti nebo prožijí něco výjimečného. Sobě nebo svým blízkým tak můžete pořídit třeba projížďku popelářským autem, krmení lemurů, navštívit sklárnu nebo technologické centrum hlavního pražského nádraží, vyzkoušet neobvyklé sporty, dostat se do běžně skrytých míst Krkonoš nebo Šumavy nebo třeba do zákulisí při koncertu vašich oblíbených hudebníků.

Lidé si dar od Srdcerváčů budou moci přímo koupit nebo dostat certifikát přes DMS. Celá akce směřuje nejen k získání finančních prostředků, ale zároveň má šířit problematiku zaměstnávání osob s postižením ve veřejném prostoru. Za vybrané peníze se pak mají vytvářet nová pracovní místa na otevřeném i chráněném trhu práce. Výtěžek projektu bude odborná komise rozdělovat mezi zájemce o vytvoření nových pracovních míst pro osoby se zdravotním postižením a na rozvoj jejich podnikatelských plánů.

Za první týden vybrali Srdcerváči zhruba 60 000 korun, velký zájem je o dárky podepsané slavnými osobnostmi, třeba hokejka podepsaná Jaromírem Jágrem se prodala za 21 tisíc.

Zdravotně postižených je v ČR více než milion a v současnosti jich hledá práci asi 62 tisíc. Nejhorší vyhlídky mají přitom podle odborníků osoby s vadou sluchu. Projekt Srdcerváči organizuje Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP), který podporuje zdravotně postižené v přístupu k práci a motivuje firmy k jejich zaměstnávání.

Už teď přemýšlíte o netradičním vánočním dárku? Zkuste to u Srdcerváčů! (zdroj: ČT24)

V katalogu jsou k nalezení skutečně ojedinělé kousky, mezi které patří:

  • Tenisové tričko s podpisy dvou tenisových legend, André Aggasiho a Steffi Grafové.
  • BIO OKO na 2,5 hodin jen a jen pro sebe.
  • Prohlídka výstavy Vikýře Play s autorem Petrem Niklem.
  • Jedinečná procházka nejhlubším kaňonem Šumavy, Kaňonem řeky Křemelné, s průvodcem Národního parku Šumava.
  • Možnost nechat si uvařit večeři od profesionálního kulináře, herce a komika Ivana Vodochodského.