Studená fronta srazí ranní teploty k nule

Praha – Počínaje pátkem se musí Češi připravit na velmi chladná rána. Vlivem studené fronty se budou ranní teploty pohybovat kolem nuly, a očekávají se proto i přízemní mrazíky. Odpolední teploty ale ještě zůstanou relativně vysoké, mohou vystoupat až k osmnácti stupňům Celsia. Informaci přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

„Během čtvrtka přejde přes naše území zvlněná studená fronta od severu a za ní se k nám rozšíří hřeben vysokého tlaku. Ten přinese poměrně výraznou připomínku blížící se zimy,“ uvedl mluvčí ČHMÚ Petr Dvořák a doplnil, že velmi studená budou zejména rána v době kolem východu slunce.

Ve čtvrtek v noci se budou nejnižší teploty pohybovat ještě mezi 11 až 7 stupni Celsia a přes den se oteplí na 16 stupňů, na jihovýchodě až na 18 stupňů. Během páteční noci ovšem nejnižší teploty spadnou na pět až jeden stupeň Celsia, přičemž v severovýchodní polovině republiky by lidé měli počítat s přízemními mrazíky.

Nejvyšší denní teploty budou šplhat k 12 až 16 stupňům. Obdobné teploty a přízemní mrazíky budou minimálně do příštího čtvrtka. Odpoledne budou ale teplejší. Slunce ještě dokáže ohřát vzduch až na 18 stupňů Celsia.

Vydáno pod